Gdje kupiti?

Trebate li malu pomoć za početak? Pogledajte naš jednostavan vodič.

Postoji mnogo vrsta kosilica i ako niste upoznati s tehnologijom, odabir one koja Vama najviše odgovara može biti vrlo kompliciran. Iz tog razloga smo napravili ovaj jednostavan vodič kako bismo Vam pomogli u početku. Koju širinu košnje odabrati? Na koji raspon proizvoda se trebate usredotočiti? Koje značajke trebate tražiti? Samo slijedite 3 koraka koji su dolje navedeni i u kratkom roku ćete pronaci pravi proizvod za Vas i Vaš vrt.

 

Prvi korak.

Koliko dugo želite kositi?
Svaka kosilica može obaviti posao i odgovarati veličini Vašeg vrta, bio on veliki ili mali. Pravo pitanje je: “Koliko dugo želite kositi?” Kao što ste već pretpostavili, jednostavnim modelima treba više vremena: njihova širina košnje i kapacitet koša su općenito manji tako da ćete kositi manje trave u sekundi i češće ćete morati prazniti koš.

 

Drugi korak.

Želite li malčirati?
Princip malčiranja je rezanje gornje trećine duljine trave i umjesto skupljanja u koš, pokošena trava se vraća na tlo kao prirodno gnojivo, te tako smanjuje isparavanje vode. Ako travu kosite na kraću duljinu, potrebno je češće kositi, ali ukupno vrijeme košenja je smanjeno (trava se ne skuplja). Trava je zdravija i zelenija za razliku od tradicionalnih tehnika košnje kada se 100% pokošene trave skuplja. Većina kosilica može obavljati oboje pomoću dodatka za malčiranje. Saznajte više o malčiranju na 14. stranici.

 

Vrijeme košnje travnjaka od 100m2

Pomoću dijagrama nađite kosilicu na temelju Vašeg vremena košnje.

 

 

Veličina noža

Veličina noža utječe na vrijeme košnje i koliko često trebate prazniti koš. Opce pravilo glasi: Što je travnjak veći, to je potreban veći nož.

 

Treći korak

Kakav vrt imate? Složenost Vašeg vrta i razina udobnosti koju želite postići će definirati značajke koje tražite kod kosilica. Dostupni modeli Honda kosilica su Push (ručni pogon), Jednobrzinski, SMART Drive® i Varijabilna brzina prijenosa. Dolje navedene informacije će Vam pomoći u odabiru modela koji Vam je potreban ovisno o vrsti vrta koji imate.

Hongoldonia.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Klikom na gumb Slažem se slažete se s korištenjem kolačića.