Gdje kupiti?

Prvi amfibijski stroj Truxor prodan je Parku prirode Kopački rit, gdje je održana prezentacija

Osječka Hongoldonia, distributer poljoprivredne i komunalne mehanizacije iz programa Honda i Gianni Ferrari, započela je zanimljivu suradnju s još jednim brendom čija je intencija - briga o okolišu.
Jučer je naime na prijamnom centru Kopačkog rita održana prezentacija amfibijskog stroja Truxor. Riječ je o uređaju za održavanje i uređivanje vodenih površina s cijelim nizom lako sklopivih alata.

 

Amfibija je to s cijelim nizom mogućnosti od košnje, kopanja, izmuljivanja, drenaže... a ove radne operacije može obavljati s obale i na vodi, odnosno pod vodom. Pogodna je za održavanje jezera i sporijih vodotokova - predstavio je stroj njegov izumitelj Torbjorn Hahlin.

Taj Šveđanin ujedno je amfibijom upravljao i za praktične prezentacije čišćenja područje oko šetnice na prijamnom centru Kopačkog rita.
Ova ustanova zapravo je i prvi kupac tog stroja u Hrvatskoj, pa su prezentaciji njegova rada nazo- čili i predstavnici drugih parkova prirode u Hrvatskoj.
- Investicija je to koja je zalog za budućnost za naše radove na održavanju područja naše šetnice i za ostale restauracijske radove - kazao je Damir Opa- čić, ravnatelj Parka prirode Kopački rit.
Bilo je doista zanimljivo vidjeti učinak amfibije u “ritskom okruženju”, posebice je istaknuta mogućnost sječe stabljike debljine i do 15 centimetara. No, kako stroj primarno radi u “zelenom okruženju”, konstruktor ne skriva kako je pažljivo osmišljen cijeli sustav zaštite protiv izlijevanja tekućina koje podmazuju radne dijelove stroja. Truxor je već nekoliko godina prisutan na tržištu Srbije, a ovo je njegov prvi dolazak na područje Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine. Švedski proizvođač godišnje proizvede 1100 komada Truxora i uglavnom je riječ o plasmanu na izvozna tržišta.

Hongoldonia.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Klikom na gumb Slažem se slažete se s korištenjem kolačića.