- Hondine inovacije -

Inovativna proizvodnja kosilica


Motori

Honda je u svijetu poznata kao vrhunski proizvođač 4-taktnih motora. Njihova pouzdanost i dugotrajni radni učinak učinili su ih legendarnima. Hondine kosilice opremljene su motorima s dekompresorom za lakše pokretanje i automatskim čokom koji je sličan onom u automobilima. Motori se odlikuju izvrsnim performancama kad je u pitanju potrošnja goriva, a emitiraju male količine štetnih plinova. Razina buke koju proizvode 30% je ispod trenutnog europskog propisa.

Motori


Roto-stop® spojka kočnice noža

Hondin Roto-stop® je jedinstvena, moderna značajka u opremi za travnjak. Radi na principu spojke te omogućuje pokretanje i zaustavljanje noža bez zaustavljanja motora. Noževi se zaustavljaju za manje od 2 sekunde, čak i nakon 10 godina korištenja.
Roto-stop® služi i kao kočnica - kada želite isprazniti koš ili ukloniti prepreku za vrijeme košnje te na siguran i jednostavan način prijeći preko ceste posute šljunkom. Kod Hondinih kosilica je sigurnost stavljena na prvo mjesto.

Roto-stop® spojka kočnice noža


SMART Drive® prijenos

SMART Drive® je revolucionarna kombinacija Hondinog samohodnog mehanizma i ergonomske ručice prijenosa. Konstruiran je tako da korisnicima osigura jednostavno podešavanje brzine kretanja kako bi bolje i preciznije kosili oko drveća, rubova, zidova ili cvjetnih gredica. Uz to, ne ostavlja tragove proklizavanja na travnjaku prilikom manevriranja.
SMART Drive® prijenosi izrađeni su od lijevanog aluminija zbog čega su otporni na udarce, održavaju unutarnje dijelove strogo u ravnini s vratilom kada se okretni moment poveća te imaju bolje toplinske značajke prijenosa energije od uobičajenih polimernih materijala.

SMART Drive® prijenos


Versamow™ sustav varijabilnog malčiranja

Za najbolje rezultate malčiranja, pokošena trava mora biti sitna tako da može doći do korijena biljke. Važno je izbjeći veće nakupljanje pokošene trave kako se trava ne bi zagušila (pojava žutih tragova) i kako bi se izbjeglo stvaranje slame. Zbog toga je Hondin tim za istraživanje i razvoj razvio dvije tehnologije koje osiguravaju najbolje stanje vaše trave.
MicroCut - sustav koji koristi 2 noža umjesto 1, siječe travu dva puta i osigurava fino pokošenu travu.
Versamow™ - sustav podesivog otvora između područja sječenja i koša, koji omogućava da odlučite koliko će se trave skupljati, a koliko malčirati. Postepenim otvaranjem ili zatvaranjem otvora, možete upravljati količinom trave koja se skuplja u koš i time izbjeći prekomjerno izbacivanje trave. Ako je trava visoko narasla, samo otvorite otvor na 100% - za potpuno skupljanje trave u koš.

Versamow™ sustav varijabilnog malčiranja


Polystrong® / Xenoy® kućište

Hondino inovativno kućište lakše je od onih napravljenih od lijevanog čelika ili aluminija, radni vijek mu je produžen na preko 10 godina, a hrđanje je eliminirano. Zbog glatkih krivulja materijala, smanjene su turbulencije i time uvelike poboljšan učinak skupljanja trave i smanjena razina buke. Također, zbog zahvalnog materijala se trava manje lijepi za kućište, što osigurava bolje uvjete rada.

Polystrong® / Xenoy® kućište

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY