Kosilice


KAKO ODABRATI KOSILICU?

Niste sigurni koja bi vam kosilica odgovarala? Bez brige, mi smo tu kako bismo vam pomogli.

Zbog velikog broja različitih kosilica, odabir one koja odgovara vašim potrebama može biti obeshrabrujuć zadatak. Koju širinu košnje odabrati? Koje su značajke bitne? Zato smo osmislili ovaj jednostavan vodič kako bi vam olakšali odabir. Slijedite navedena 3 koraka i pronaći ćete idealnu kosilicu.

Prvi korak – koliko dugo želite kositi?
Svaka kosilica završit će posao koji joj namijenite, ali pravo je pitanje koliko dugo želite kositi? Kao što biste i očekivali – jednostavnijim modelima trebat će više vremena. Njihova širina košnje i kapacitet koša su manji zbog čega ćete kositi manje trave u sekundi, a koš ćete češće prazniti.

Drugi korak – želite li malčirati?
Kod malčiranja reže se gornja trećina duljine trave i umjesto skupljanja u koš, pokošena se trava vraća na tlo kao prirodno gnojivo i time se smanjuje isparavanje vode. Ako travu kosite na kraću duljinu, potrebno je češće kositi, ali je zbog toga što se trava ne skuplja smanjeno ukupno vrijeme košnje. Zbog stvaranja prirodnog gnojiva, trava će biti zelenija i zdravija.

Treći korak – kakav vam je vrt?
Složenost vašeg vrta i razina udobnosti koju želite ostvariti, utjecat će na značajke koje ćete tražiti kod kosilica. Hondini dostupni modeli su na ručni pogon (Push), jednobrzinski, SMART Drive® i s varijabilnom brzinom prijenosa.

- Tipovi vrtova -

Saznajte koja je kosilica potrebna vašem vrtu


Mali i složeni vrtovi

Vrt je manji (do 300m2), bez neravnih površina i s manje od 5% kosina. Može biti složeniji - s grmovima, drvećem, cvjetnim gredicama i rubovima. Za ovakav tip vrta idealna je lagana kosilica kojom se lako manevrira. Naša je preporuka kosilica na ručni pogon.

Mali i složeni vrtovi


Srednji / veliki otvoreni vrtovi

Vrt s otvorenim područjima, s malo neravnog tla, blagim kosinama (više od 5%), bez zatvorenih dijelova. Ovakvom vrtu odgovarala bi samohodna kosilica koja će se lako nositi sa zahtjevnim okolišem. Naša je preporuka jednobrzinski, samohodni model.

Srednji / veliki otvoreni vrtovi


Srednji / veliki složeni vrtovi

Vrt je složen, s obiljem drveća, grmlja, cvjetnih gredica i staza. Idealna kosilica za ovakav vrt je samohodni model kojem se lako mijenja brzina kretanja za potrebe precizne i sigurne košnje oko prepreka. Naša je preporuka samohodni model sa SMART Drive® pogonom.

Srednji / veliki složeni vrtovi


Vrtovi različitih veličina i tipova tla

Vrt se sastoji od različitih travnatih površina sa srednjim i velikim otvorenim površinama te nekoliko zatvorenih područja. Kako biste se uspješno snašli na ovakvom terenu, potrebna vam je kosilica s više brzina košnje. Naša je preporuka samohodni model s varijabilnom brzinom prijenosa.

Vrtovi različitih veličina i tipova tla

Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY