IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI NA INTERNETSKIM STRANICAMA HONGOLDONIA d.o.o.

 

 

Hongoldonia d.o.o. iz Zagreba, Rujanska 4, OIB: 79255850261 (u daljnjem tekstu Hongoldonia d.o.o.) poštuje vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama www.hongoldonia.hr  (u nastavku: internetske stranice).

 

Korištenjem ovih internetskih stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

 

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kako bi održao funkcionalnost internetskih stranica i omogućio usluge koje korisnici traže, Hongoldonia d.o.o. na ovoj internetskoj lokaciji može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika. Putem internetskih stranica www.hongoldonia.hr  moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: Ime i prezime, adresa e-pošte, kućna ili poslovna adresa, telefonski broj.

Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.

Hongoldonia d.o.o. prikuplja podatke o vašem računalu. Ovi podaci mogu uključivati vašu IP adresu, tip preglednika, vrijeme pristupa i adrese internetskih stranica.

Hongoldonia d.o.o. prikuplja podatke o klijentu i izvan ovog internetskog mjesta, na temelju obrazaca upitnika uz suglasnost klijenta i u svrhe navedene u tim obrascima.

Prikupljene podatke, kao i podatke koje je saznao na osnovi pružanja usluga klijentima i u obavljanju poslova s pojedinačnim klijentom, Hongoldonia d.o.o. obrađuje u svrhu u koju su isti dani, odnosno u svrhu korištenja internetskih stranica i pružanja željenih usluga te kako bi vam pružio informacije o proizvodima ili uslugama koje možete koristiti. Hongoldonia d.o.o. može koristiti navedene podatke kako bi vam pružio učinkovitiju korisničku uslugu, olakšao korištenje internetskih stranica uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu internetskih stranica vašim osobnim sklonostima i interesima.

Hongoldonia d.o.o. ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, Hongoldonia d.o.o. može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: Izradu statističke analize, omogućivanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.

Ovime vas Hongoldonia d.o.o. ujedno informira da imate pravo na pristup svim danim osobnim podacima, kao i na njihov ispravak, pravo naknadno odustati od prethodno danih suglasnosti, djelomično ili u cijelosti, kao i pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u svrhe pružanja informacija o proizvodima ili uslugama.

 

 

Sigurnost vaših osobnih podataka

Internetska stranica www.hongoldonia.hr  štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Prigovor vezan za vaše osobne podatke imate pravo uputiti društvu na e-mail adresu prodaja@hongoldonia.hr, adresu sjedišta društva ili na telefonski broj 031/320-420.

Prigovor možete uputiti i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

 

 

Primjena kolačića

Na internetskim stranicama www.hongoldonia.hr  primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski preglednik kojim se korisnik koristi.

Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega.

Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Kolačićima trećih strana www.hongoldonia.hr  se koristi za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših internetskih stranica. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Internetske stranice Hongoldonia d.o.o. ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.

Stranice www.hongoldonia.hr služe se statistikom Google Analytics, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics. Podatke o tome kako se korisnici koriste našom internetskom stranicom povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnima usluzi Google Analytics.

 

 

Koje vrste kolačića postoje?

Kako biste bolje razumjeli kolačiće i kako ih kontrolirati, u nastavku možete saznati koje vrste kolačića postoje te koji se koriste na internetskoj stranici.

Kolačići od prve strane (first party cookies)

Kolačići koje je na vaš uređaj instalirala organizacija čiju internetsku stranicu posjećujete poznati su kao kolačići “prve strane”.

Kolačići treće strane (third party cookies)

Kolačići koje je na vaš uređaj internetskom stranicom koju posjećujete instalirala druga organizacija poznati su kao kolačići “treće strane”. Primjer kolačića “treće strane” je kolačić koji je postavila tvrtka specijalizirana za analitiku internetskih stranica (primjerice, Google Analytics) koja vlasniku internetske stranice daje podatke o broju osoba koji posjećuju istu.

Stalni kolačići (persistent cookies)

Stalni kolačići ostaju spremljeni na vašem uređaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Uz pomoć ovih kolačića, internetske stranice pohranjuju podatke kako bi vam se olakšalo njihovo korištenje. Primjerice, internetske stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke zapamtit će vaš unos koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu.

Privremeni kolačići (session cookies)

Privremeni kolačići uklanjanju se s vašeg uređaja u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Pomoću ovih kolačića stranice pohranjuju privremene podatke koji služe za njezino ispravno funkcioniranje.

 

 

Sprječavanje kolačića

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite ili na Wikipediji.

Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Upute za upravljanje kolačićima za najčešće korištene internetske preglednike možete pronaći na sljedećim stanicama:

Google Chrome

Mozilla Firefox

Apple Safari

Opera

Microsoft Edge

Microsoft Internet Explorer

 

Uvjeti i izmjene

Uvjeti ove Izjave o zaštiti privatnosti uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave, osim kolačića trećih strana. Hongoldonia d.o.o.  zadržava pravo izmjene ove Izjave i pravila o kolačićima u bilo kojem trenutku kako bi prenio nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje Hongoldonia d.o.o.  na svojim internetskim stranicama štiti vaše podatke. Shodno tomu, preporučamo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

 

 

Informacije za kontakt

Hongoldonia d.o.o. će rado prihvatiti vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i sve primjedbe. Slobodno nam se obratite na: prodaja@hongoldonia.hr

Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY