r

8 najluđih kosilica ikad napravljenih i pogonjenih Hondinim motorima

Trkaća kosilica

Trkaća kosilica

Ne samo da su utrke kosilica stvarne, nego su i vrlo popularne manifestacije. Takav događaj u Ujedinjenom Kraljevstvu organizira Britansko udruženje utrka kosilica (British Lawn Mower Racing Association). I tu dolazimo do prve kosilice na našoj listi – kosilice u vlasništvu koordinatora događaja za BLMRA – Pugsa Reevesa. Njegova je kosilica pogonjena četverotaktnim Hondinim motorom GX340 s 11bhp. A što vlasnik kosilice kaže o tome? „Fantastičan motor – praktički neuništiv!“

A za one koji bi voljeli svjedočiti ili sudjelovati u jednoj takvoj utrci kosilica, ne morate čak ni putovati u inozemstvo, već je dovoljno posjetiti Orahovicu u kojoj se održava Državno prvenstvo motokultivatora i utrka guranja kosilica na 100 metara.

01

„Zašto ne“ kosilica

Ova Frankensteinova kosilica, simpatično nazvana Projekt zašto ne?, je proizvod „ludog genija“, s okvirom rađenim po mjeri, ručno izrađenim prednjim kočnicama i 48bhp Honda GL500 V Twin motorom s vodenim hlađenjem. A najbolje od svega je da je ova kosilica na prodaju!

02
„Zašto ne“ kosilica
Turbo kosilica

Turbo kosilica

Ova je drevna 33-godišnja Honda HT3813 kosilica modernizirana pomoću mjenjača s dvije spojke, neonskih svjetala i nevjerojatnog turbo SOHC motora s hlađenjem tekućinom. Pa kakva je u vožnji? Njen vlasnik kaže da je „točno onakva kako bi zamislio jednu turbo kosilicu“. Primljeno na znanje!

03

Nabrijana kosilica

Ova kosilica je pogonjena s 23bhp Honda GX390 motorom i 84 centimetra širokim Hoosier gumama za trke. Ili da se izrazimo rječnikom vlasnika: „SUPER NEVJEROJATNO NABRIJANA HONDA“.

04
Nabrijana kosilica
Quad kosilica

Quad kosilica

Ova quad kosilica svakako nije svakodnevni prizor. Zapravo se radi o Hondinom TRX500FA quadu kombiniranom s kosilicom pogonjenom Honda GX340 motorom. Nemojte ovo probavati kod kuće ili bilo gdje drugdje, ali morate priznati da je fantastična!

05

Go-Kart kosilica

Manje kosilica, a više div, ovaj Huffy Parklane model iz 1966. je doveden do savršenstva s Hondinim GX200 14bhp motorom, Tav pretvaračem okretnog momenta, aluminijskim okvirom i Dunlop gumama. Najveća brzina: 80 km/h. Cijena: $3,000. Osiguranje: nemojte ni pitati!

06
Go-Kart kosilica
Vučna kosilica

Vučna kosilica

Igra potezanja konopa s traktorom na jednoj i onime što se jedino može opisati kao vučna kosilica na drugoj strani. Sa zadivljujućim Civic VTEC motorom iz 1991., ova je kombinacija toliko luda da ju morate pogledati na djelu da biste vjerovali.

07

Žestoka kosilica

Pogonjena Hondinim 1,000cc VTR Firestorm motorom koji može postići brzinu od 210 km/h, sa sekvencijalnim mjenjačem sa šest brzina i ubrzanjem od 0 do 96km/h u četiri sekunde! Vjerovali ili ne, ovo je originalni Hondin proizvod. Što sve nećemo smisliti, zar ne?

08
Žestoka kosilica

 

Članak preuzet i preveden s Hondine stranice

https://www.hondaengineroom.co.uk/top-8-crazy-custom-lawnmowers/

 
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY